Nieuwe Joomla! extensies voor iedereen

Nieuwe Joomla! extensies voor iedereen

Met regelmaat komt het voor dat we extensies ontwikkelen voor Joomla!. Voor een website van een klant lopen we ergens tegenaan waar nog geen bruikbare oplossing voor is in de markt. Er zit dan in veel gevallen niets anders op als dat we die oplossing zelf gaan ontwikkelen. 

Joomla! is een open source contetn management systeem. Dat betekend dat de code van het systeem zelf beschikbaar is voor iedereen en zelfs kan worden aangepast. Zo zijn ook de meeste uitbreidingen (extensies) open source. De bedoeling is daarmee ook dat ontwikkelaars hun producten zoveel mogelijk delen met de community. Zo kan de volgende die hetzelfde probleem heeft direct profiteren van datgene wat nu wel voorhanden is.

We hebben de afeglopen periode een aantal extensies ontwikkeld die mogelijk ook voor andere interessant kunnen zijn. We hebben ze op onze website gezet bij de downloads (https://scorpioncomputers.nl/downloads/joomla) en natuurlijk ook aangeboden aan de JED (Joomla Extensions Database). De laatste is DE plaats waar Joomla! gebruikers zullen zoeken naar geverifieerde extensies.