Joomla! 1-2-3 Update Service

Joomla! 1-2-3 Update Service

Het CMS (Content Management Systeem) Joomla! wordt door vele van onze klanten gebruikt. Met enige regelmaat wordt er een nieuwe versie van dit systeem gelanceerd. Het is aan te bevelen om deze updates op uw Joomla! website te installeren. In deze updates zitten over het algemeen oplossingen verwerkt voor probleempjes (bugs) die tijdens het gebruik van het CMS naar boven zijn gekomen. Omdat er een enorme community gebruik maakt van Joomla zullen er altijd wensen blijven van deze gebruikers die ook weer verwerkt kunnen worden in een update. Vooral voor de veiligheid van uw website is het aan te bevelen om de laatste versie van Joomla te installeren.

Wij begrijpen als geen andere dat u mogelijk niet alle tijd en/of kennis bezit om bij te houden wanneer een nieuwe versie verschijnt en om deze ook te installeren. Ook begrijpen wij dat niet iedereen de consequenties van een dusdanige update kan overzien.

Daarom hebben we voor u 2 diensten in het leven geroepen.

Joomla! 1-2-3 Update service

Met deze dienst bieden wij aan om voor u bij te houden wanneer er nieuwe versies verschijnen van de versie van het Joomla! CMS die u gebruikt en deze zullen wij na uw goedkeuring tevens volledig voor u installeren. Hierbij garanderen wij dat tijdens dit update proces uw website nooit meer dan nodig off-line zal zijn. Dit alles zal worden vastgelegd in een SLA (Service Level Agreement)

Binnen de update service zullen we ook de updates van door ons erkende  en goedgekeurde uitbreidingen/extensies van Joomla! meenemen. Indien hiervoor inlog- of licentiegegevens benodigd zijn kunnen wij alleen in overleg de eventuele updates uitvoeren. Indien maatwerk is uitgevoerd (door een derde partij) aan bestaande extensies, kunnen wij de werking na een update niet garanderen.

Deze dienstverlening is op basis van een maandelijks abonnement. Voordat de dienstverlening start zullen we een uitgebreide audit uitvoeren van uw website en eventueel advies uitbrengen over verbeteringen die potentieel kunnen worden aangebracht op het gebied van veiligheid, snelheid, toegankelijkheid en correcte inrichting van uw website. Prijzen zijn op aanvraag.

Voor alle duidelijkheid: In deze service wordt de website NIET geüpgrade van versie 1.5, 1.6, 1.7, 2.x, 3.x naar een hogere versie (Bijvoorbeeld van 1.5 naar 3.x of 3 naar 4/5).

Joomla! Upgrade service

Om te zorgen dat Joomla! altijd relevant kan blijven is het soms noodzakelijk om het roer volledig om te gooien. We noemen dit in vaktermen ook wel een mayor relaease. Dit is niet iets wat ieder jaar gebeurd. Om een idee te geven de mayor release van versie 3 was in 2014. In 2021 is er dus ook weer zo'n mayor release uitgebracht, Joomla! 4. We kunnen dus gerust zeggen dat het wel weer eens tijd werd. Maar mogelijk nog belangrijker, daarmee stopte de ondersteuning van Joomla! 3 per augustus 2023. Dit betekend niet dat uw website niet zal blijven functioneren, maar dat er niet wordt doorontwikkeld aan J3 en dus b.v. ook geen beveiligingsupdates meer gaan komen. Het CMS is voor Joomla! 4 volledig herschreven. Dit zorgde ervoor dat een upgrade niet meer in een paar simpele handelingen verricht kon worden. Veel eigenaars van websites zijn daardoor een verouderde versie blijven gebruiken met alle risico's van dien. Buiten het feit dat er geen ondersteuning meer wordt gegeven op verouderde Joomla! websites zijn deze websites ook een geliefd doel geworden voor hackers. Dit kan veel ellende met zich meebrengen. Ook betekend een verouderde website dat deze over het algemeen niet geschikt is voor mobiele apparaten. Vindbaarheid in de zoekmachines is een andere issue waarmee ze te kampen hebben. Inmiddels is ook versie 5 van het CMS uitgekomen.

Wij kunnen uw website upgrade naar de laatste versie van Joomla! met behoud van de bestaande content. De kosten voor een dergelijke upgrade variëren, maar we kunnen wel aangeven dat voor een bedrag van € 495,- exclusief BTW de meeste websites wel van een upgrade kunnen worden voorzien. We kunnen wel aangeven dat uw website dan weer heel wat jaartjes meekan.  De prijs word grotendeels bepaald door de beschikbaarheid van uw template voor de laatste versie van Joomla!.

TIP: Bedenk u tevens dat dit mogelijk een goed moment is om uw website direct in een nieuw jasje te steken dan kan dit direct worden meegenomen.

We gaan alsvolgt te werk.

  • Stap 1: Om te bepalen wat er allemaal nodig doen we eerst een vooronderzoek. De kosten voor dit vooronderzoek € 200,- exclusief BTW waarvan u de helft terugkrijgt wanneer wij ook de daadwerkelijke migratie voor u gaan uitvoeren.
  • Stap 2: Wanneer aan de hand van het resultaat van het vooronderzoek wordt bepaald dat wij de migratie mogen verrichten, dan plannen we deze in en voeren we deze uit.
  • Stap 3: Na de migratie voert u zelf nog een laatste controle uit en indien akkoord zetten wij de nieuwe versie van uw website live.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over onze Joomla! 1-2-3 update service, of over het upgraden van uw Joomla! website, dan kunt het formulier op deze pagina invullen en versturen.