Google Accelerated Mobile Pages

Google Accelerated Mobile Pages

Google heeft weer wat nieuws. AMP (Accelerated Mobile Pages). In goed Nederlands dus Verssnelde Mobiele Pagina's.  

AMP is puur gericht op mobiele gebruikers. Aangezien meer dan 50% van de zoekopdrachten in Google via een mobiel apparaat wordt gedaan, kun je stellen dat deze dienst bedoeld is voor de meerderheid van de Google gebruikers.

Wat is AMP?

AMP pagina’s zijn hele snelle varianten van je website pagina’s. De opmaak van de pagina's is beperkt en er kan weinig invloed op uitgeoefend worden.

Er kan een koptekst worden ingesteld en een kopafbeelding. De rest zal uit de teksten van de website worden gehaald. Hierdoor kunnen je website pagina’s met multimedia content (video’s, plaatjes, tekst etc.) supersnel geladen worden door mobiele gebruikers.

Hoe ziet AMP er uit?

Omdat de dienst nog vrij nieuw is en de uitrol nog bezig is, kan het zijn dat je nog geen AMP resultaten ziet wanneer je op je mobiele apparaat in Google zoekt. In de onderstaande video zie je aan aantal mensen aan het woord over het AMP project en zie je ook hoe AMP zoekresultaten eruit zien:

Je kan ook dit artikel bekijken in AMP-formaat via deze link: Accelerated Mobile Page van dit artikel

Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, worden de AMP resultaten als een carousel boven de reguliere zoekresultaten getoond. En de AMP pagina’s worden razendsnel geladen.

Daarnaast kun je, als je een AMP pagina hebt geopend, meteen doorswipen naar de volgende. Je hoeft dus niet eerst terug naar de zoekresultaten pagina, je kunt meteen door naar het volgende zoekresultaat.

Waarom AMP ?

De reden dat Google AMP heeft geïntroduceerd, ligt in het feit dat het merendeel van de Google gebruikers mobiele gebruikers zijn. Aangezien Google de hoogste kwaliteit wil leveren aan haar gebruikers, betekent dit ook dat snelheid en mobiel erg belangrijk zijn voor Google. Dat is meteen ook een belangrijke reden voor jullie om AMP-pagina's te overwegen. Extra punten bij Google. Dat moet echter niet de belangrijkste reden zijn. Het gaat uiteindelijk allemaal om de gebruikerservaring op je website.

Hoe kun jij AMP gebruiken ?

Om AMP te kunnen gebruiken, zul je AMP versies van je website pagina’s moeten aanmaken. Wanneer je een CMS gebruikt als Joomla, dan zijn er inmiddels extensies op de markt om dit te realiseren. Natuurlijk kunnen wij u helpen om deze AMP-pagina's te maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.