Best Open Source CMS 2023: Joomla!

Best Open Source CMS 2023: Joomla!

And the winner is!!!!! Joomla!. In 2 van de belangrijke categorieën heeft Joomla! dit jaar gewonnen 2023 CMS Critic People’s Choice Awards.

Het is een zeer prestigieuze prijs, die voornamelijk door het volk wordt bepaald. Het is wat ons betreft natuurlijk terecht dat Joomla! is de categorie 'Best Open Source CMS' en 'Best Free CMS' heeft gewonnen. Een welverdiende prijs. Zeker met de komst van versie 5 van het CMS is er geen concurrent meer op de markt die kan tippen aan het Content Management Systeem dat wij ook structureel inzetten voor onze klanten. U hoeft nu niet alleen mij meer te geloven. De uitslag van deze award toont eindelijk aan dat, wanneer je professioneel en kritisch kijkt, Joomla! in veel opzichten beter is dan b.v. Drupal of WordPress.

Joomla heeft ook voor het eerst gewonnen in de categorie 'Best Headless CMS'. Een prijs die vele jaren werd toebedeeld aan o.a. Drupal. Vanaf Joomla versie 4 is de mogelijkheid ingebouwd om via API's alle data te beheren en bewerken. De business logic die er achter zit is dusdanig goed gemaakt en veilig, dat het ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om Joomla nu ook echt als headless CMS in te zetten.

Wij feliciteren Joomla! met het behalen van deze prijs en zijn gepast trots op het resultaat.